Lid worden

Lid worden kan heel makkelijk door ons te laten weten dat je een keer wil komen kijken. Nadat je hebt aangemeld zal er contact worden opgenomen door de secretaris en een afspraak worden gemaakt wanneer je kan komen kijken.

Nu aanmelden

Wil je lid worden, let dan wel op het volgende

• Je kunt 3 keer komen kijken, daarna moet je besluiten lid te worden.
  • Het lidmaatschap gaat in vanaf de maand na het inleveren van het aanmeldformulier, vanaf dat moment betaal je ook contributie.
  • Als je lid bent, dan verwacht de (bege)leiding dat je er iedere opkomst bij bent. Als je een keertje niet kunt komen dan meld je je altijd af bij de leiding.

Opzeggen

Opzeggen dient één maand voor beëindiging van het lidmaatschap te gebeuren.

U kunt uzelf of uw kind uitschrijven door een e-mail te sturen naar de secretaris. Geef in uw mail duidelijk aan wat de gewenste uitschrijfdatum is, om wie het gaat en welke groep.

Installeren

Scouting kent de traditie een nieuw lid van een speltak te installeren. Een keer per jaar, na het overvliegen en aan het begin van het nieuwe seizoen, worden er nieuwe leden geïnstalleerd. Voor de installatie moet een uniform worden aangeschaft. Dit uniform dient na de installatie te worden gedragen bij opkomsten en bij andere officiële gelegenheden.

De kosten van het uniform bedragen ± € 50,-. Dit bedrag verschilt per speltak en maat van de blouse. Op de website van de Scoutshop vindt u alle kleding en spullen. Raadpleeg vooral de (bege)leiding van de speltak voor meer informatie.

Opkomsten

Onze vrijwilligers doen hun best om leuke opkomsten voor de kinderen te organiseren en rekenen op hun komst, er wordt daarom van de leden verwacht dat ze elke opkomst aanwezig zijn. Als door omstandigheden uw kind niet aanwezig kan zijn vinden we het prettig dat dit op tijd wordt gemeld bij de leiding van de desbetreffende speltak.